Nyheder om og fra Golfklubben Maribo Sø

Her kan du læse de seneste nyheder fra Golfklubben Maribo Sø

Nyt handicapsystem i 2020

Officielt: Verden får fælles handicapsystem i 2020

20/02 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Golfsportens lovgivende organer er på plads med principperne for World Handicap System (WHS), som forventes at træde i kraft i 2020.

R&A og USGA har i dag udsendt en pressemeddelelse, der redegør for intentionerne i det kommende handicapsystem.

- Vi vil gerne træffe de rigtige beslutninger for at skabe en mere åben og social sport. Vi er glade for, at vi med dette - samt med moderniseringen af golfreglerne - kan åbne en vej ind i sporten og gøre den mere tilgængelig og fornøjelig for alle, lyder det fra Mike Davis, der er administrerende direktør for USGA.

World Handicap System  skal, som navnet afslører, være gyldigt i hele verden.

Og det bliver bygget op omkring principper, der netop skal gøre det hele nemmere og mere gennemskueligt.

Blandt principperne i systemet er:

  • Handicappet udregnes som gennemsnittet af de  otte bedste scores af de seneste 20 golfrunder.

  • Man reguleres efter såvel turneringsrunder som private runder.

  • Man skal kunne anvende sit handicap meningsfyldt på alle baner i alle lande, og systemet bygger derfor på det verdensomspændende Course Rating System som det nuværende EGA Handicapsystem også gør brug af

  • Handicapregulering skal kunne tage højde for unormale vejr- og baneforhold.

  • Man skal kunne få et handicap efter at have registreret blot 54 hullers spil, som kan sættes sammen af runder á såvel 9 som 18 huller.

  • Den højest mulige score på et hul, når det drejer sig om handicapregulering, fortsætter med at være det antal slag som svarer til 0 stableford point (netto dobbelt bogey)

  • Man kan maksimalt have et WHS handicap på 54

Det skal nævnes, at inden for rammerne af de nye retningslinier, har det europæiske golfforbund (EGA) et vist råderum, som kan have konsekvenser for, hvordan man i Danmark udmønter systemet.

Udspillet fra R&A og USGA kommer efter research fra 15 lande, som viser et stærkt ønske om at skabe et verdensomspændende handicapsystem.

DGU’s Handicap- og regelkonsulent Nick Hüttel udtaler:

- Dansk Golf Union ser på vegne af alle danske golfspillere frem til et nyt verdensomspændende handicapsystem der på en simpel og retfærdig måde udregner et retvisende handicap for alle verdens golfspillere. Et sådant handicap der tillader spillere på alle mulige niveauer at konkurrere mod hinanden, er en central del af det, der gør golf til en fantastisk sport som kan nydes af alle, udtaler Nick Hüttel, der er handicap- og regelkonsulent i Dansk Golf Union.

Han fortsætter:

- DGU ser frem til fortsat at være en del af udviklingen af World Handicap System og få det nye system implementeret bedst muligt inden det skal tages i brug i 2020. Der er stadig flere detaljer som skal på plads, men i dag glæder vi os over at kunne løfte sløret for at fremtidens handicap vil være universelt og baseret på gennemsnittet af spillerens bedste scores.

Da et sådant gennemsnit for at være retvisende kræver en større mængde scores, vil DGU i de kommende to år, inden overgangen til WHS, arbejde for at der bliver spillet og afleveret flere markant flere scores end det er tilfældet i dag.


Udskriv denne side

 

Webdesign af Krydspunkt Reklame

Kalender

1. Marts 2018

Faste banelukninger


25. Marts 2018

Vinterturnering


5. April 2018

Juniortræning starter